Healthy Options respects your privacy. We use cookies, which do not collect any personal data about you, for the purposes of analysis, marketing and social media integration. Please read our privacy policy.

Syvota, het juweel van Threspotia

De Epirus-regio in Noord-Griekenland wordt beschouwd als een van de mooiste regio's in het hele land en het plaatsje Syvota en de omgeving gelden als de juwelen van het gebied.

De authentieke haven heeft altijd het karakter van een klassiek vissersdorp behouden terwijl verderop langs de kunst de rotsachtige inhammen en zandstranden je uitnodigen het turquoise water van de Ionische zee te betreden. Met spectaculair uitzicht op twee kleine eilanden net buiten de kunst en daarna over de grotere eilanden Corfu en Paxos en tegen de achtergrond van de dik beboste bergen is dit onbedorven gebied simpelweg perfect voor een geweldige vakantie.

Je bent uitgenodigd om mee te gaan met onze begeleide fietstochten langs de rugged kust en, net als in Vassiliki, hebben we prachtige wandelingen uitgezet naar een van de nabijgelegen stranden. Nadat je de kans hebt gehad te zwemmen nemen we je per boot mee rond de dichtstbijzijnde eilanden waarbij we onderweg stoppen op een aantal verlaten eilanden waar je kunt zwemmen, luieren in de zon en snorkelen.

Halverwege de week krijg je kans wat verdergelegen gebied te ontdekken. Na het ontbijt rijden we in een minuut of 45 naar de beroemde bergpas en bronnen van Acheron. Dit is waar volgens de mythe Achilles superkrachten verwierf toen zijn moeder hem onderdompelde.

Er is hier tijd om een kort stukje door het bos naar de bronnen te lopen. Wie zich niet laat afschrikken door de watertemperatuur (zelfs in het midden van de zomer maar een graad of negen) kan door het water naar de spectaculaire bergpas lopen. Soms komt het water maar tot je enkel en soms tot je taille (we hebben een wetsuit voor wie dat wil).

Naast de bergpas krijg je ook de kans iets nieuws te proberen – raften op de rivier. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je stroomafwaarts op een stevige opblaasboot voor onggeveer 15 minuten; daarna nemen we je weer mee omhoog in onze minibus. Wie niet genoeg kan krijgen van deze terug-naar-de-natuur-ervaring kan ervoor kiezen nogmaals de rivier af te dalen, maar nu zonder gids en in een kayak.

Terug op het strand Mega Ammos hebben we een selectie paddleboards die je, zodra we je hebben uitgelegd hoe dat werkt, kunt gebruiken wanneer je maar wilt. Zo kun je je algehele conditie verbeteren terwijl je een wat ander perspectief krijgt op het strandleven.

Photostrip 2

Nieuwigheidjes

Lage vluchtprijzen plus extra korting - onze speciale combinatieaanbieding

Om de absoluut laagste prijs mogelijk te maken voor een echte Healthy Options ervaring, hebben we de laagste vluchtprijzen die we hebben gevonden waar mogelijk gekoppeld aan extra kortingen in weken waar we nog voldoende...

Lees verder

Yoga-, Pilates- en fitnessvakantie in Griekenland