Healthy Options respects your privacy. We use cookies, which do not collect any personal data about you, for the purposes of analysis, marketing and social media integration. Please read our privacy policy.

Doe met met onze inspirerende lessen

Onze vriendelijke en professionele docenten bieden een gevarieerde mix van lessen voor beginners, gevorderende en gemengde lessen voor alle niveaus. Onze lessen zijn opbouwend zodat je in staat zult zijn om wanneer je weer thuis bent de oefeningen zelf door te zetten.

Of je nu net bent begonnen met Yoga of het hoort al jaren bij je dagelijkse routine, je zult de enthousiaste en professionele stijl van onze docenten als verfrissend en inspirerend ervaren!

Gedurende de hele week bieden we lessen voor beginners, gevorderden en gemengde niveaus. De groepen zijn altijd klein genoeg om aan iedereen individuele aandacht te geven, bijvoorbeeld om je te helpen bij het vinden van de juiste balans en houding. Het is de bedoeling dat je niet alleen tijdens je vakantie plezier hebt van wat je hier leert, maar ook in je verdere Yoga-carrière.

Alle lessen worden gegeven in beide centra, Vassiliki en Syvota, al verschillende de docenten en het exacte weekrooster. Zie voor details ons overzicht van docenten en het voorbeeldrooster van een typische week bij Healthy Options.


Onze Yoga-lessen

Hatha Yoga

Deze lessen worden 5 keer per week gegeven en duren anderhalf uur. Ze zijn vooral gericht op de beginners, maar studenten van alle niveaus vinden ze nuttig. De lessen bevatten meditatie, yin-stretching en restoratieve Yoga, en gentle flow Yoga en Pranayama (ademhalingsbeheersing).

Elke les richt zich op een specifiek thema en elke les is buitengewoon therapeutisch. Omdat de lessen thematisch zijn samengesteld heb je de vrijheid om aan alle lessen deel te nemen of om gedurende de week in te vallen.

Hatha Flow Yoga

Deze flow-lessen zijn dynamisch en gebalanceerd en bevatten meditatie, Asana en Pranayama. De aandacht richt zich op ademhalilng en de reis en de overgangen tussen de verschillende houdingen (Vinyassa). Gedurende dit process en de creatieve en therapeutische opvolging van posities wordt het muscular skeletal system better aligned, wat leidt tot meer uithoudingsvermorgen, kracht en flexibiliteit.

Deze lessen zijn in gesplitst in lessen voor halfgevorderden en gevorderen..

Techniekverbetering

Deze lessen richten zich op het verbetering van jouw Yoga-beoefening door in detail aandacht te besteden aan alignment and the placcing of postures. Een van de doelen van deze lessen is om je in staat te stellen met meer vertrouwen je eigen beoefening voort te zetten en verder te groeien nadat je van je vakantie bent thuisgekomen. Op deze manier heb je nog volop profijt van de lessen ook als je vakantie bij ons een warme herinnering is geworden.

Er zijn lessen techniekverbetering voor beginners en gevorderden.

Yoga Nidra begeleide meditatie

Deze rustgevende en verjongende lessen worden dagelijks gehouden; ze richten zich op diepe ontspanning en rust en zijn geschikt voor alle niveaus. Er wordt wel gezegd dat een uur Yoga Nidra gelijk staat aan vier uur diepe slaap.

 

Onze Pilates-lessen

Pilates

Pilates is vernoemd naar Joe Pilates, een zelfverdedigingsexpert voor de dectectives van Scotland Yard. Zijn methode werd aanvankelijk gebruikt om bedlegerige patiënten die de Engelse koortsepidemie van 1918 hadden overleefd weer op krachten te brengen. Decennia later zijn studenten en fitnessliefhebbers hier nog steeds enthousiast mee bezig, terwijl ze vaak niet eens het volledige voordeel van hun bewegingen leren kennen tot veel later. Pilates helpt je je core te versterken en stabiliteit op te bouwen; het is een uitstekende oefening voor het verbeteren van je lichaamshouding en innerlijke kracht. Onze Pilates-docenten bieden lessen op de mat die geschikt zijn voorr alle niveaus, van complete beginners tot mensen die hopen verder te komen in hun Pilates-beoefening.

 

Onze fitness-lessen

Body Sculpt

Zoals Cicero al zei, "alleen lichaamsbeweging ondersteunt de geest en houdt het brein krachtig". Body Sculpt is de ultieme groepsles die is ontworpen om elke spier, van top tot teen, uit te dagen en te versterken. Bij Body Sculpt gebruiken we verschillende attributen, waaronder verschillende dumbbells, weerstandsbanden, stabiliteitballen en ringen. Het opzwepende ritme van de muziek maximaliseert zowel het plezier als de uitdaging! Geschikt voor alle fitnessniveaus.

Hydro-Fit

Wat is er zo geweldig aan oefeningen in het water? Alles, eigenlijk! Je krijgt een volledige intensieve workout, maar met minder impact op je gewrichten. Je balans en houding verbeteren en je spierkracht en flexibiliteit nemen toe. Hydro-Fit is vergelijkbaar met aqua aerobics omdat de oefeningen in het zwembad worden uitgevoerd op een dynamische muzikaal ritme. Daag jezelf uit om je volledige potentieel te benutten met minimale belasting van je spieren en gewrichten. Deze lessen maken gebruik van speciale watergewichten en weerstandsapparaten die je helpen richten op uithoudingsvermogen, spierkracht, balans en souplesse. Geschikt voor iedereen ... zelfs als je niet kunt zwemmen!

Alleen in Vassiliki

Swiss Ball (Stabiliteitsbal)

Door tijdens toning-oefeningen speciale ballen toe te voegen krijg je een extra uitdaging door de onstabiele ondergrond. Dit is niet alleen een tamelijk intensieve workout voor je core, de Swiss Ball helpt je ook bij het verbeteren van je lichaamsbewustzijn, houding en balans. Zoals de Engelsen zeggen, 'to feel fit as a fiddle, tone down your middle'. Alle niveaus welkom.

Circuit-training

Hoewel je waarschijnlijk niet naar Griekenland komt om te trainen voor de Olympische Spelen kun je toch volop de voordelen benutten van het buiten trainen, precies zoals de Oude Grieken met hun Olympiades: frisse lucht en zon! Ga mee naar buiten voor onze circuit- of Tabata-training; dit is een specifieke vorm van circuit-training met behulp van high intensity training en high interval training. Vervang de sportschool door de open buitenlucht. Met een gezonde mix van hi/lo cardio en toning-oefeningen is dit een uitstekende groepsles voor iedereen.

Ho lef photostrip classes

Nieuwigheidjes

Spoilt for choice with new schedule

Key to Healthy Option’s reputation over the past 15 years has been the provision of an incredibly broad range of Yoga, Pilates, fitness and watersports activities for you to choose from.

Lees verder

Yoga-, Pilates- en fitnessvakantie in Griekenland